Ads Top

Uitbreiding samenwerking Alliander met VTi Amsterdam

Met ingang van 1 juli 2018 heeft Alliander haar samenwerking met Vakschool Technische Installaties Amsterdam verlengd en uitgebreid. Door de uitbreiding van deze samenwerking start in het najaar van 2018 de BBL opleiding voor Infra Energietechniek weer aan de ROC Amsterdam. Alliander geeft VTi Amsterdam door dit partnerschap ondersteuning in haar missie: het opleiden van de technische professional van de toekomst en het promoten van het installatievak onder jongeren.

Onze leefomgeving wordt steeds comfortabeler, gezonder, duurzamer en veiliger. Installatietechniek speelt hierbij een centrale rol. Ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties vraagt om goed opgeleide professionals. VTi is een samenwerking tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven, overheid en brancheverenigingen in de Metropoolregio Amsterdam. Samen leiden zij de technische professional van de toekomst op en promoten ze het installatievak onder jongeren. Dat is hard nodig, want er is een daling van het aantal jongeren dat techniek kiest. Tegelijkertijd is er een groot tekort aan technisch personeel. Alliander zoekt alleen al in 2018 zo'n 300 nieuwe technische collega’s.

Met de uitbreiding van de samenwerking, wordt de BBL opleiding voor Infra Energietechniek weer verzorgd aan de ROC Amsterdam. Alliander zal ook een actieve rol vervullen in het geven van workshops, aanwezigheid tijdens open dagen op scholen, het aanbieden van stages, het verzorgen van rondleidingen en het beschikbaar stellen van tijd en middelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.