Ads Top

Radboudumc en universiteit over op 100 procent groene stroom van Eneco

Van de koelkasten in ‘de Refter’ tot de lampen in de operatiekamers van het Radboudumc, allemaal draaien ze straks op 100 procent in Nederland opgewekte groene stroom. De Radboud Universiteit en Radboudumc hebben daartoe een tienjarige overeenkomst getekend met Eneco.

De overeenkomst voorziet in een groeipad waarmee de elektriciteitsbehoefte van 110 miljoen kiloWattuur in de periode tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2024 geleidelijk volledig verduurzaamd wordt. Volgens vicevoorzitter Wilma de Koning van het college van bestuur van de Radboud Universiteit is dit ‘opnieuw een belangrijke stap in het verder verduurzamen van onze campus.’

De groene stroom die de universiteit en het ziekenhuis straks krijgen, komt van nieuwe duurzame energiebronnen zoals wind- en zonneparken die Eneco de komende jaren in Nederland ontwikkelt.
‘Wij hechten er bij het Radboudumc zeer aan dat we onze belangrijkste processen zoveel mogelijk verduurzamen. Met het gebruik van 100 procent groene stroom in ons hele huis zetten we een grote volgende stap’, zegt Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur Radboudumc.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.