Ads Top

Waterstof centraal tijdens Elfwegentocht door Groningen

De Elfwegentocht, een Fries evenement waarbij twee weken lang zoveel mogelijk mensen zonder benzine rijden, deed maandag 2 juli Groningen aan. Het bezoek aan onze provincie stond in het teken van waterstof. Een groep bestuurders, onder wie gedeputeerde Nienke Homan, bezocht verschillende waterstofprojecten.

Bij het provinciehuis in Groningen stapte de delegatie in een waterstofbus, voor een bezoek aan de Nuon Magnumcentrale in de Eemshaven, die in 2023 deels op waterstof moet draaien. In Zuidwending werd het zonnepark en de waterstofopslag bezocht. Gedeputeerde Homan en Gerard van Pijkeren (directeur Gasunie) gaven daar het startsein voor de bouw van een installatie die waterstof produceert via zonne-energie. De laatste stop van de Elfwegentocht was de milieustraat aan de Duikerkenstraat in Groningen, waar het waterstoftankstation van Holthausen duurzaam opgewekte waterstof levert. De tour eindigde in Dokkum, waar als afsluiting de Friese en Groningse vlag - gemaakt van gerecyclede plastic flessen - werd gehesen.

De Elfwegentocht duurt nog tot en met 14 juli. Bijna elke dag is er aandacht voor een andere provincie, met telkens een specifiek thema op het gebied van duurzaam vervoer. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.