Ads Top

Eerste woongebouw aangesloten op HVC-warmtenet Dordrecht

Ruim 76 appartementen van het Stadswiel van woningcorporatie Trivire zijn  aangesloten op warmtenet Dordrecht. Het Stadswiel is het eerste bestaande woongebouw van Trivire dat wordt afgekoppeld van het aardgas, dat is goed voor het milieu, want er wordt een flinke CO₂-reductie gerealiseerd.

In april en mei 2018 plaatste installatiebedrijf WVC in elke woning van het Stadswiel een afleverset en digitale kamerthermostaat. De afleverset zorgt ervoor dat de gevraagde warmte de radiatoren van de woning in kan stromen. Voorheen regelden de bewoners de warmte door de knoppen op de radiatoren dicht en open te draaien. “Nu kun je heel gemakkelijk met de digitale kamerthermostaat aangeven welke temperatuur je wilt”, legt meneer De Boeff, bewoner van het Stadswiel, uit.

Op 5 juli 2018 draaide meneer De Boeff tezamen met Tinka Rood (bestuurder Trivire) letterlijk de warmtekraan open. Er werd ook een speciale stoeptegel geplaatst om de aansluiting te markeren. Deze tegel toont dat er onder de stoep een groene warmtebron ligt. Waar woningen met zonnepanelen heel zichtbaar duurzaam zijn, is dat met gebouwen aangesloten op een ondergronds warmtenet niet het geval. Terwijl dat toch wel iets is om trots op te zijn; vandaar de speciale stoeptegels”, aldus Robert Crabbendam, manager warmtelevering van HVC.

Nu er voor de verwarmingsinstallatie geen gas meer nodig is, kan het gas voor het hele woongebouw afgesloten worden. De bewoners van het Stadswiel kookten namelijk al elektrisch. Meneer de Boeff: “Ik ben er blij mee dat we geen gas meer nodig hebben. De gasprijzen gaan alleen maar stijgen, maar daar hebben we nu geen last meer van!”. Het Stadswiel is het eerste bestaande woongebouw van Trivire dat helemaal van gas los is. Zo hebben de nieuwbouwwoningen van Trivire aan het Wiardi Beckmanplantsoen in Dordrecht  ook al geen gasaansluiting meer. Iets wat steeds verder uitgebreid gaat worden in de Drechtsteden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.