Ads Top

TenneT contracteert Petrofac voor platformen Net op Zee

Door middel van een Europese aanbestedingsprocedure heeft TenneT Petrofac gecontracteerd voor de bouw van het offshore transformatorstation (platform) Hollandse Kust (zuid) Alpha. Petrofac is ook de beoogde partij voor TenneT's volgende offshore project, het platform voor HKZ Beta. 

Het gaat hier om de derde en vierde grote netaansluitingen voor wind op zee in Nederland volgend uit het nationale Energieakkoord.

Petrofac gaat aan de slag met de engineering,  constructie, transport, installatie, aansluiting en het testen van het offshore transformatorstation. 

HKZ Alpha met een aansluitcapaciteit van 700 MW (megawatt) voor windparken op zee moet gereed zijn in 2021, HKZ Beta (700 MW) in 2022. TenneT is verantwoordelijk voor het net op zee in Nederland en ontwikkelt als bijdrage aan het Energieakkoord tot en met 2023 minstens 3.500 MW aan offshore aansluitingen in een gestandaardiseerd concept van 700 MW per aansluiting. Het tenderproces voor kabels en platforms voor het project Hollandse Kust (noord) start aan het einde van 2018. Van 2024 tot en met 2030 zal, volgens de nieuwe Routekaart voor Wind op Zee, naar verwachting nog eens 7.000 MW aan offshore windvermogen worden gebouwd en aangesloten op het net.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.