Ads Top

Verdere energiebesparing bij Drentse openbare zwembaden

De afgelopen vier jaar hebben zeven openbare zwembaden in Drenthe hun energieverbruik flink weten te verminderen. Dat deden ze door te investeren in energiebesparende maatregelen. De provincie Drenthe wil samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD) zorgen voor een verdere verlaging van dit energieverbruik.

Afgelopen maand bezocht de RUD met een energieadviseur de zwembaden.

Tijdens de bezoeken werd gekeken of het zwembad voldoet aan de geldende regels voor energiebesparing. Tegelijkertijd onderzocht de energieadviseur samen met de zwembadbeheerders wat er nog verbeterd kan worden. Denk hierbij aan maatregelen als ledverlichting, isolatie en energiezuinige waterverwarming. De zwembadbeheerders kregen ook advies over de manier om de energiebesparing te financieren. Hiermee gaan de kosten omlaag en wordt het zwembad duurzamer.

Barend Lukkien van het zwembad De Leemdobben in Vries en Lemferdinge in Eelde/Paterswolde vindt het heel belangrijk dat ook de zwembadmedewerkers bewust meewerken. Dit gaat dan over het gebruik van een afdekkleed als er niet gezwommen wordt of het uitzetten van de pomp als de glijbaan niet in gebruik is.

In het najaar 2017 nodigen de RUD Drenthe en de provincie Drenthe de zwembadbeheerders uit voor een werkbijeenkomst waar onder meer de energiescans en de plannen besproken worden om nog meer energie te gaan besparen. Deze stimuleringsmaatregel is onderdeel van de brede aanpak om energiebesparing te stimuleren bij sportaccommodaties, zorginstellingen, schoolgebouwen, MKB en industrie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.