Ads Top

Alle Volvo's krijgen elektromotor

Volvo Cars wil iedere Volvo die vanaf 2019 geïntroduceerd wordt, voorzien van een elektromotor. Daarmee komt een einde aan een tijdperk van Volvo-modellen met uitsluitend verbrandingsmotoren en zal elektrificatie een steeds centralere rol spelen in de toekomst van Volvo Cars.

Het gaat hier om een van de belangrijkste aankondigingen van een autofabrikant op het gebied van elektrificatie. Meer dan een eeuw na de uitvinding van de verbrandingsmotor maakt deze plaats voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de automobielindustrie.

'De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten', zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. 'Straks kun je kiezen welke geëlektrificeerde Volvo het beste bij jou past, ongeacht het model.'

Volvo Cars presenteert de komende jaren een gevarieerd aanbod van volledig elektrische modellen, plug-in hybride auto’s en Volvo’s voorzien van ‘mild hybrid’-technologie. Tussen 2019 en 2021 introduceert Volvo vijf volledig elektrische modellen, waaronder twee modellen van Polestar, de performance-divisie van Volvo. Details over deze toekomstige modellen worden in een later stadium vrijgegeven.

Volvo vult het aanbod aan met een reeks plug-in hybride auto’s (benzine en diesel). Verder worden alle modellen leverbaar met een 48 Volt ‘mild hybrid’-systeem. Daarmee creëert Volvo een van het grootste geëlektrificeerde modellenaanbod in de markt. Modellen die uitsluitend worden aangedreven door een verbrandingsmotor worden geleidelijk uitgefaseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.