Ads Top

Meewind en OrangeGas gaan Nederland 'ontdieselen'

OrangeGas en duurzaam beleggingsfonds Meewind bouwen hun samenwerking op het gebied van groene brandstoffen verder uit. Meewind doet daarvoor een forse deelneming in OrangeGas. Doel is het gebruik van vervuilende diesel een halt toe te roepen. In Nederland rijdt 22% van de voertuigen op diesel, debet aan 55% van het totale brandstofverbruik en nagenoeg alle fijnstof en NOx-emissie. Grootste groep vervuilers zijn ruim 850.000 bestelauto’s. Door die groen te laten rijden, reduceert uitstoot praktisch naar nul. OrangeGas is marktleider in hét alternatief voor diesel: met Groengas, groene stroom, CO2 voor milieuvriendelijk koelen en in de toekomst ook waterstof en LBG. 

In Duitsland is de ontdieseling van wagenparken al in een stroomversnelling geraakt en zijn zelfs nieuwe dieselauto’s in veel steden onwelkom. Zeker nu Volkswagen in Duitsland heeft aangegeven dat binnen drie jaar alle types ook op CNG kunnen rijden én er veel extra CNG-stations komen. Wereldwijd stoppen grote automerken met de ontwikkeling van dieselmotoren. Meewind en OrangeGas willen Nederland ook zo snel mogelijk ontdieselen.

OrangeGas heeft op dit moment twee eigen Groengas-productielocaties en 65 tankstations met uitsluitend schone brandstoffen, waarvan de verkoop aan de pomp dit jaar weer stijgt met 35-40%. OrangeGas is de enige aanbieder van een totaal gesloten eigen keten van groengasproductie tot aan tankstation. Doel van de investering van Meewind is snelle groei naar tien Groengas-productiefaciliteiten en 1000 groene tankstations. Meewind neemt de aandelen over van GP Groot en Stichting Doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.