Ads Top

Energiestraat-ambassadeurs gezocht

Tilburg heeft energiestraat-ambassadeurs. Zij proberen bewoners van wijken en straten ervan te overtuigen om energiebesparende maatregelen aan hun huizen te doen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden.

De ambassadeurs adviseren bijvoorbeeld over isolatie of zonnepanelen. Ze organiseren daarover bijeenkomsten in wijken. Deze aanpak blijkt te werken en vaak 10 tot 20 procent energiebesparing op te leveren. Inwoners die energiestraat-ambassadeur willen worden, kunnen contact opnemen met Hans Jager via e-mail jager.hans@gmail.com of telefonisch op: 06-24810874.

Ambassadeurs krijgen een training van 5 avonden. Die start in september 2017. In de cursus komen aan bod: het organiseren van een buurtbijeenkomst, basiskennis krijgen over energiebesparende mogelijkheden en duurzame energieopwekking, en hoe kun je samen met jouw buurtbewoners  gerichte acties uitzetten.

Het project Energie straatambassadeurs is een van de projecten van de Hart van Brabant alliantie (een samenwerking tussen 10 gemeentes rondom Tilburg, 13 duurzame energiecoöperaties, Buurkracht comités en andere belanghebbende organisaties in Midden-Brabant). Binnen dit project gaan zogenaamde energie straatambassadeurs binnen hun wijk aan de slag om samen met buurtbewoners te bekijken hoe energie te besparen is door bijvoorbeeld isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, ledverlichting etc.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.