Ads Top

Energiedirect.nl zet klant aan het stuur

Deze week lanceert energiedirect.nl haar nieuwe gratis klantenservice app Regelneef. Met deze app kunnen klanten eenvoudig hun energiezaken regelen. Regelneef is ontworpen samen met klanten.

Regelneef is tot stand gekomen in een intensief ontwikkelingstraject met klanten. Daarom is een grote groep klanten een dominante stem gegeven in de ontwikkeling van de app.

Regelneef presenteert alle relevante informatie over het energiecontract uit het verleden, heden en toekomst in de vorm van een persoonlijke tijdlijn. Gebruikers hebben daardoor een compleet overzicht binnen handbereik van waaruit ze snel inzicht hebben en zaken kunnen regelen. Met de zogenaamde Vooruitkijker krijgen gebruikers advies over hun termijnbedrag, wat ze vervolgens zelf kunnen aanpassen om bijbetaling op de jaarnota te voorkomen. Indien gebruikers vragen hebben, kunnen ze deze via de chatfunctie stellen aan medewerkers. De klantadviseurs reageren op werkdagen van 09.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur binnen 10 minuten.
Ook kunnen gebruikers hun persoonlijke gegevens en rekening bekijken, en meldingen instellen om herinnerd te worden aan bijvoorbeeld het doorgeven van meterstanden. In de toekomst moet het via de app mogelijk zijn om persoonsgegevens aan te passen, het energiecontract te verlengen en inzicht te krijgen in het verbruik.

SuperHeroes Amsterdam is verantwoordelijk voor de naamgeving en promotie van de app onder bestaande klanten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.