Ads Top

Duurzaam vastgoedfonds Triodos ontsnapte niet aan financiële crisis

Het nemen van energiebesparende maatregelen in gebouwen is een van de eenvoudigste en effectiefste manieren om te verduurzamen. Toch zijn beleggingsfondsen die zich toeleggen op duurzaam vastgoed nog een zeldzaamheid.

Een van de weinige is het Triodos Vastgoedfonds. Dit werd al in 2004 opgericht. Het belegt in panden die aanzienlijk minder energie verbruiken dan gemiddeld. De CO2-uitstoot van de panden in het fonds is gemiddeld 80 procent lager.

Een belegger kan natuurlijk principiële redenen hebben om in duurzaam vastgoed te willen beleggen: bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast zijn er, in ieder geval in theorie, financiële redenen waarom duurzaam, energiezuinig vastgoed beter zou moeten renderen dan ‘gewoon’ vastgoed.

Bijvoorbeeld het feit dat dit soort vastgoed goed verhuurbaar is. Steeds meer organisaties zijn bezig met hun duurzaamheidsprofiel en energiezuinig vastgoed kan daardoor een grotere potentiële huurdersmarkt bedienen dan vastgoed dat niet energiezuinig is. Daarnaast zou het lagere energieverbruik moeten kunnen leiden tot een hogere huurprijs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.