Ads Top

Tenderenergy start online energieveiling voor de grootzakelijke markt

De gratis online energieveiling Tenderenergy is gelanceerd. De dienst richt zich op bedrijven en energieleveranciers in de grootzakelijke markt. Door de digitalisering van het huidige inkoopproces besparen zowel leveranciers als afnemers veel tijd bij het opvragen en vergelijken van offertes. De uiteindelijke veiling zorgt voor een snel en transparant onderhandelingsproces en resulteert in de laagst mogelijke tarieven.

Op de site van Tenderenergy dienen bedrijven een persoonlijke offerteaanvraag met de gewenste voorwaarden in. De veilingdienst verstuurt deze gegevens met de datum van de veiling naar de energieleveranciers. In een tien minuten durende concurrentiestrijd volgen bedrijven real-live hoe leveranciers per afbod tarieven bieden op hun individuele gas- of elektriciteitsaanvraag. Na afloop verstuurt de winnende leverancier direct het grootzakelijke energiecontract naar het bedrijf.

Naast de flinke tijdsbesparing die de online innovatie biedt, zijn energieleveranciers aanzienlijk minder kosten kwijt aan acquisitie. Bedrijven zijn daarbij verzekerd van de allerlaagste tarieven, omdat de veiling dagelijks start met een marktconforme referentieprijs. De korte concurrentiestrijd drijft de tarieven verder omlaag tot de absolute bodemprijs.

‘Tender’ is de Engelse benaming voor het woord aanbesteding, een algemeen gebruikte term in de energiesector. Het betreft de procedure waarbij een bedrijf bekend maakt, dat ze energie wil inkopen en energieleveranciers vraagt om een offerte in te dienen.

Het handelsplatform geeft tevens inzicht in de energiemarkt voor het bepalen van het juiste inkoopmoment en de gunstigste contractlooptijd. Het individueel veilen van grootzakelijke energiecontracten is populair in Amerika en Australië.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.