Ads Top

Drie noordelijke provincies organiseren Noordelijke Klimaattop


Op donderdag 9 november 2017 organiseren de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe de Noordelijke Klimaattop. Deze klimaattop is een vervolg op de Nationale Klimaattop die op 26 oktober 2016 door staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu is georganiseerd in Rotterdam. Tijdens de Noordelijke Klimaattop zijn innovaties te zien over vermindering van CO2-uitstoot, de overgang van fossiele energie naar duurzame energie (energietransitie) en het klimaat.

Het doel van de Noordelijke Klimaattop is om bij te dragen aan de klimaatafspraken van Parijs om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Net als op de Nationale Klimaattop gebeurt dit door concrete afspraken te maken met en tussen bedrijven, overheden en andere organisaties over het terugdringen van CO2-uitstoot. Deze afspraken worden ter plekke ondertekend en na een half jaar teruggekoppeld aan het projectteam van de drie provincies.

Daarnaast zullen innovaties uit Noord-Nederland op de top worden getoond. Thema's op de top zijn: duurzaam produceren, energiebesparing in de industrie, slim besparen in de gebouwde omgeving, balanceren en aangrenzende thema's, zoals landbouw en verkeer en vervoer. Bedrijven kunnen zo aandacht krijgen voor hun innovaties en tegelijk samen inspiratie opdoen voor de uitdagingen van de toekomst. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt.

De top wordt georganiseerd door de drie Noordelijke provincies samen met allerlei partijen. Bij de top wordt waar mogelijk aangesloten bij de acties gelanceerd op de Nationale Klimaattop.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.