Ads Top

Bouw groenste transferium van Nederland van start

In ’s-Hertogenbosch bouwt de gemeenre de komende maanden aan het groenste energieleverende transferium van Nederland. Op 7 juli 2017 gaven wethouder Jos van Son, COO Sander Dekker (Ballast Nedam) en Pieter van Noordenne (eigenaar Switch Energy) het startsein voor de bouw. Samen zetten zij hun handtekening onder de ambitie voor dit energieneutrale transferium.

1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw leveren de energie. Deze energie slaan we op en gebruiken we straks op een slimme manier voor het opladen van fietsen, auto’s en transferiumbussen. Het transferium wordt daarmee een batterij voor de stad en op dit vlak een voorbeeld voor Nederland.

Het transferium is straks niet alleen energieleverend, maar ook groen ingepast in de omgeving. Groene gevels, klimaatbestendig waterbeheer, ecologisch beheer van de omgeving en hergebruik van materialen maken het transferium uniek. Het transferium Deutersestraat is bedoeld voor bezoekers van de binnenstad en het nabijgelegen Jeroen Bosch Ziekenhuis. Maar ook voor natuurliefhebbers is het transferium een mooi startpunt. Straks loop je als wandelaar via een natuurbelevingspad richting natuurgebied de Gement. Met de bouw van transferium Deutersestraat zetten we een belangrijke stap richting een smart-city op het gebied van duurzame mobiliteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.