Ads Top

Alliander en Enexis Groep voornemens tot verkoop van Ziut

Netwerkbedrijven Alliander en Enexis Groep zijn voornemens om deelneming Ziut te verkopen aan SPIE Nederland. Deze week is daarvoor een overeenkomst op hoofdlijnen getekend.

Ziut is in 2009 gevormd uit een fusie tussen Liandyn (Alliander) en IP Lightning (Enexis). Na deze fusie is Ziut op afstand gezet van de aandeelhouders, Alliander Participaties B.V. (53%) en Fudura B.V. (47%), met als doel de onderneming te verzelfstandigen en concurrerend te laten worden in de markt.

Alliander en Enexis Groep richten zich voornamelijk op het beheer van elektriciteits- en gasnetten en focussen zich op een duurzame energievoorziening voor nu en in de toekomst. De diensten van Ziut passen niet bij de strategische kernactiviteiten van zowel Alliander als Enexis Groep. Daarom is besloten de deelneming te verkopen. Het innovatieve karakter en de ervaring van SPIE Nederland bieden een goede en stabiele basis. Ziut kan daardoor flexibel bewegen in een markt die sterk in beweging is en kansen nog beter realiseren en benutten.

Op grond van de overeenkomst op hoofdlijnen gaan partijen verder in gesprek. Afstemming met medezeggenschap, vakbonden en de toezichthouder moet leiden tot een definitieve overeenkomst.
Ziut is specialist in de slimme openbare ruimte en expert in openbare verlichting, verkeersregeling en camerabewaking. Ziut adviseert, legt aan, beheert en verzorgt onderhoud, met name in opdracht van gemeenten, maar ook voor civiele aannemers, Rijkswaterstaat, bedrijventerreinen en woningcorporaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.