Ads Top

Eindelijk oplossing voor ongebruikte windenergie

Jammer toch: als de wind hard waait, draaien windmolens soms voor niets. De windenergie die dan opgewekt kan worden, is namelijk te veel voor het stroomnet en gaat verloren. Dat probleem gaat Nuon oplossen. Door 88 batterijen uit de BMW i3 te koppelen, ontstaat een megabatterij bij het Prinses Alexia Windpark. Daar slaan we het overschot in op, zodat het gebruikt kan worden als het stroomnet de energie wél nodig heeft.

‘Use it or lose it’; was altijd het duivelse dilemma voor duurzame energiebronnen zoals zon en wind. Megabatterijen helpen om pieken en dalen in het stroomaanbod op te vangen en beter af te stemmen op de vraag van het stroomnet. Zo creëren we steeds meer mogelijkheden en stabiliteit voor het gebruik van groene stroom.

Samen met BMW en Alfen lanceerde Nuon op woensdag 28 juni de superbatterij bij het Prinses Alexia Windpark in Zeewolde. BMW levert de batterijen, Alfen levert het opslagsysteem. Met drie megawatt wordt het de grootste batterij die we in Nederland hebben en bovendien is het pas een eerste stap. De batterij wordt de komende tijd uitgebreid tot twaalf megawatt: dat zijn acht zeecontainers vol batterijen en elektronica.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.