Ads Top

Hoe financier je duurzaam wonen? (i.m.)

Duurzaam wonen neemt een steeds belangrijke plek in binnen de Nederlandse samenleving. Mensen gaan tegenwoordig bewuster om met energieverbruik en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het milieu. Binnen woningen is er vaak van alles te verbeteren om duurzaam wonen te bevorderen. Hiervoor zijn een viertal financieringsmogelijkheden.

1. Financier duurzaamheid mee in je aankoop
Het is mogelijk om duurzaamheid mee te financieren in je hypotheek. In 2015 mag je bijvoorbeeld voor 103 procent financieren aan hypotheek. Dit percentage kan verhoogd worden naar 106 procent als je investeert in duurzame woningverbeteringen. Zeker met de lage hypotheekrente van nu is dit een aantrekkelijke optie als je binnenkort een woning gaat kopen.

2. Energiebespaarlening
De Energiebespaarlening is een lening van minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro en is in het leven geroepen door de Rijksoverheid, Rabobank, ASN Bank en SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). Met dit bedrag kun je 17 duurzame maatregelen financieren aan je woning. Over het geld dat je leent, betaal je altijd een gunstig rentepercentage.

3. Greenloans
Greenloans lijkt op de Energiebespaarlening, maar is een initiatief van de ABN AMRO. De lening is opgesplitst in twee leenvormen: De GreenLoans EcoLening en de GreenLoans Lening. De GreenLoans EcoLening is er voor huishoudens die willen investeren in energiebesparende maatregelen. De GreenLoans Lening is er voor energie opwekkende maatregelen. Beide leenvarianten hebben een limiet van maximaal 50.000 euro.

4. Regionale Duurzaamheidslening
Als vierde mogelijkheid is er nog de Regionale Duurzaamheidslening. Deze lening komt voort uit een samenwerking tussen de SVn, gemeentes en provincies. In dit geval kan een bedrag van maximaal 25.000 euro worden geleend voor energiebesparende maatregelen in en rondom het huis. Uiteraard moet de gemeente wel deelnemen aan deze regeling, wil je er gebruik van kunnen maken.

Energieaanbieders vergelijken
Sowieso is het raadzaam om je energieprijzen te vergelijken. Energie vergelijken bij Pricewise levert je altijd voordeel op. Dat voordeel kan oplopen tot soms wel honderden euro's per jaar. Bovendien kun je je op deze manier ook verdiepen in aanbieders van groene of duurzame energie. Het loont dus zeker om de energieaanbieders met elkaar te vergelijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.