Ads Top

Urgenda Tour leidt langs duurzame projecten in provincie

Op 27 en 28 me zijn tijdens de Urgenda Tour Groningen allerlei duurzame en innovatieve projecten te bekijken. Urgenda is een organisatie die zich inzet voor de verduurzaming in Nederland. De tour leidt onder meer langs drijvende zonnepanelen en een energieneutraal huis. Gedeputeerde Nienke Homan geeft het startschot voor de tour.

De Urgenda Tour begint na de aftrap op de Grote Markt op 27 mei met een wandeltocht vanuit het centrum van Groningen en wordt daarna voortgezet met elektrische auto’s. Het tourgezelschap bestaat uit het medewerkers van Urgenda en diverse experts, ondernemers en bestuurders. Iedereen die geïnteresseerd is om deel te nemen aan de tour kan zich aanmelden via annelies.bol@urgenda.nl, onder vermelding van Tour Groningen. De tour is ook te volgen op Twitter (via @urgenda en #regiotour) en Facebook

De eerste locatie die bezocht wordt tijdens de tour is Tvlight, een bedrijf in Groningen dat zich bezighoudt met intelligente straatverlichting. De tour gaat ook langs het lokale waterzuiveringssysteem in de wijk Drielanden in Groningen, het eerste hennephuis in Oude Pekela en een bijeenkomst van ondernemers en studenten in de Mediacentrale over duurzaamheid. Kijk voor het volledige programma op www.urgenda.nl/tourgroningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.