Ads Top

Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar gaat van start

De Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA) is deze week officieel van start gegaan. Onder toeziend oog van de bestuurders van de vier gemeenten, HVC en de notaris is een deel van de aandelen in de windturbine op het Alkmaarse industrieterrein De Boekelemeer overgedragen aan DECRA.

Deze windturbine is het eerste duurzame project waarin DECRA investeert. De windturbine levert jaarlijks voor ruim 4000 mensen groene energie.

Met de investering in de windturbine in Alkmaar heeft DECRA een vliegende start gemaakt. De opgewekte windenergie levert een rendement die opnieuw kan worden gebruikt (revolverend fonds) in nieuwe duurzame projecten. Op deze manier realiseert DECRA een versnelling in de productie van duurzame energie voor de regio. DECRA wil graag dat burgers, bedrijven en lokale energiecoöperaties in de projecten gaan participeren. Op welke manier dat het beste kan wordt momenteel onderzocht.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard en afval- en energiebedrijf HVC willen de duurzame energieproductie in de regio vergroten. Daarom hebben zij in 2014 het stimuleringsfonds DECRA opgericht. DECRA richt zich op het aanjagen van duurzame energieprojecten in de regio en het investeren van de opbrengsten in nieuwe duurzame projecten.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.