Ads Top

Bewoners Rossum bezorgd over afvalwaterinjecties

Bewoners van het Twentse dorp Rossum maken zich zorgen over de werkzaamheden van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Het bedrijf spuit onder hoge druk afvalwater in de voormalige gaswinningsgebieden. Volgens de bewoners ontstaan er hierdoor scheuren in hun huizen en vervuilt de NAM het milieu en de omgeving.

Peter Rorink woont vijftien meter van waar de NAM direct het afvalwater onder de grond spuit. Volgens Rorink zijn de scheuren in zijn huis ontstaan toen de NAM besloot om water in de grond te gaan injecteren. "Het is zo erg dat we de linkerkant van het huis moesten stutten, want die zakte helemaal weg. Nu begint de rechterkant weg te zakken. De scheuren in de muren en het plafond zijn zo groot dat er een vinger in past, zegt Rorink." Ook zijn er volgens Rorink soms trillingen te voelen. "Als we aan tafel zaten zag je soms ineens de kopjes van de tafel af trillen."

Naast de scheuren in het huis hebben de bewoners ook geluidsoverlast en zijn er zorgen om het milieu. "Het lijkt alsof er de hele dag een centrifuge aan staat, je hoort de hele dag een piepend geluid en vooral 's avonds is het erg", zegt bewoner Rene Maseland. Volgens de woordvoerder van de NAM, Kirsten Smit, zijn er gelijk acties ondernomen om de geluidsoverlast te verminderen. Er werden aanpassingen gedaan aan de pijpen om het geluidsoverlast te verminderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.