Ads Top

Shell opent Eco-marathon Experience voor 30-jarig bestaan

Shell opent op Station Rotterdam Centraal de Shell Eco-marathon Experience. De ‘winkel’ is een kleine versie van Shell Energy Lab, waar bezoekers een voorproefje krijgen van Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab, die van 21 tot en met 24 mei plaatsvindt in Rotterdam. De zuinigheidswedstrijd voor studententeams wordt deze maand voor de vierde en laatste maal in Rotterdam verreden.

‘Het belooft een bijzondere editie van Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab te worden: een dertigjarig jubileum en deelnemers uit maar liefst dertig landen’, verwacht president-directeur Shell Nederland Dick Benschop, die de pop-up Experience samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb opent. ‘Ik ben weer enorm benieuwd naar de innovatieve voertuigen, die dit jaar aan de start zullen verschijnen. En het zou natuurlijk geweldig zijn als er tijdens de laatste editie in Rotterdam ook weer nieuwe records worden gevestigd, en we een breed publiek opnieuw kunnen interesseren voor innovatie en techniek.’

Rotterdam is sinds 2012 gaststad voor de Europese editie van Shell Eco-marathon: hier heeft de zuinigheidswedstrijd een metamorfose ondergaan en is het uitgegroeid tot een publieksevenement. In Rotterdam reden de studentenvoertuigen, die elkaar beconcurreren op energiezuinigheid, voor het eerst op de openbare weg in plaats van een racecircuit.

Ook werd in 2012 Shell Energy Lab als onderdeel van Shell Eco-marathon geïntroduceerd. Jong en oud kan middels interactieve attracties, experimenten en activiteiten kennismaken met de wereld van energie, innovatie en mobiliteit. De zuinigheidswedstrijd en het lab trokken de laatste jaren zo’n 130 000 bezoekers. De pop-up Experience te Rotterdam Centraal is opgezet als een miniversie van Shell Energy Lab. Reizigers kunnen onder meer een 3D-foto van zichzelf maken, uitvinden hoe statische elektriciteit werkt en alvast een voorproefje krijgen en een duik nemen in 30 jaar Shell Eco-marathon. Ook is Shell’s partner Science Center NEMO aanwezig met de nieuwste workshop ‘Speel met een tekenmachine’.

‘Als je de wall of fame in de pop-up Experience bekijkt springt de creativiteit van de jonge ingenieurs in het oog: ongekend hoe de prestaties jaar op jaar zijn verbeterd’, zegt Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. ‘Hun inzet en passie, daar drijft Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab op. Mooie evenementen om jong en oud te enthousiasmeren voor technologie en innovatie, waar Rotterdam ook veel waarde aan hecht. We zijn er trots op dat de stad het evenement voor de vierde maal op rij mag hosten. En natuurlijk hoop ik op topprestaties bij deze laatste editie in Rotterdam.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.