Ads Top

Kwart van de Amsterdamse sportclubs gaat energie besparen

Het komende jaar gaan 44 van de 176 Amsterdamse buitensportverenigingen aan de slag met het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Zo besparen zij energie en geld. Dit doen ze aan de hand van een gratis duurzaamheidsscan die hen is aangeboden door de gemeente. Daarmee is de doelstelling voor 2015 uit de onlangs vastgestelde Agenda Duurzaamheid om ten minste 25% van de buitensportverenigingen te helpen met verduurzamen, behaald.

Tot nu toe zijn er bij 44 verenigingen scans uitgevoerd en hebben 30 verenigingen een advies op maat gekregen. Hiervan hebben acht verenigingen al daadwerkelijk maatregelen getroffen om het energieverbruik te verlagen. Vrijwel alle 44 verenigingen hebben bij de scan de ambitie uitgesproken om de sportaccommodatie binnen een jaar te verduurzamen.

De gemeente Amsterdam geeft buitensportverenigingen gratis advies over energiebesparing en andere duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur kijkt onder meer naar de isolatie, installaties, verlichting, verwarming en het watergebruik in en rondom het clubhuis. Ook adviseert hij over de verschillende financieringsmogelijkheden. Alle Amsterdamse buitensportverenigingen die beschikken over een eigen clubhuis en hun eigen energierekening betalen, kunnen gebruik maken van zo’n duurzaamheidsscan. Aanmelden kan tot 1 juli via www.amsterdam.nl/sport/duurzaam.

De gemeente organiseert dinsdagavond 23 juni in de Amsterdam Arena een kennissessie voor sportverenigingen over energiebesparing en andere duurzame maatregelen. Amsterdamse buitensportverenigingen kunnen zich aanmelden via www.amsterdam.nl/sport/duurzaam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.