Ads Top

OVG Real Estate wint prijs voor meest duurzame kantoorgebouw ter wereld

OVG Real Estate heeft onlangs de prestigieuze Sustainable Leadership Award in de wacht gesleept voor The Edge, het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld volgens de BREEAM-NL standaard. Tauw heeft OVG Real Estate ondersteund bij ondermeer de BREEAM-NL onderbouwing.

De Sustainable Leadership Award is een wereldwijde prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor milieuvriendelijke, energie-efficiënte en sociaal verantwoorde vastgoedprojecten.

Om de duurzaamheid van gebouwen en hun omgeving te classificeren, is BREEAM-NL de meest gebruikte duurzaamheidsmeetlat in Nederland.

Het kantoorgebouw The Edge van OVG Real Estate, dat gevestigd is op de Amsterdamse ZuidAs, is beoordeeld met de kwalificatie ‘Outstanding’. Het gebouw heeft volgens het oordeel van Building Research Establishment (BRE), de wereldwijde beoordelaar van duurzame gebouwen, de hoogste score voor nieuwe gebouwen ontvangen die ooit is afgegeven.

Tauw heeft voorafgaand aan de bouw van The Edge de BREEAM-NL onderbouwingen voor landgebruik en ecologie (LE 1, 3, 4 en 6) en POL 5 verzorgd en tijdens de bouw de ecologische begeleiding (voor LE 3 en 4) verzorgd. Daarbij hebben we gecontroleerd of er geen overtredingen van de Flora- en faunawet plaatsvonden en hebben we maatregelen bedacht - en na plaatsing gecontroleerd - ten gunste van planten en dieren, waaronder een groene gevel, eiken kolommen met gaten voor bijen en nestkasten voor de huismus en gierzwaluw.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.