Ads Top

Green Team Twente klaar voor Shell Eco Marathon

Het Green Team Twente begint dit weekend vol vertrouwen aan de Shell Eco Marathon in Rotterdam. Met de nieuwe waterstofauto H2Zero doet het team een gooi naar de eerste plek tijdens deze internationale zuinigheidsrace. De keuringen en inspecties zijn inmiddels met succes afgerond. De racedagen zijn vrijdag, zaterdag en zondag.

“Het voltooien van de technische- en veiligheidsinspectie is een grote mijlpaal voor het Green Team Twente”, vertelt teamlid Alyssa van Duijne over dag 2 (dinsdag 19 mei) van het avontuur in Rotterdam. “Na maanden van hard werk aan de auto was het eerste moment van de waarheid daar. De dag begon erg vroeg, de eerste teamleden gingen om 6.00 uur richting de paddock voor de laatste aanpassingen aan de auto. Daarna sloten we aan in de rij voor de technische inspectie. Als eerste werd het gewicht van onze H2Zero gemeten, de auto weegt net iets meer dan 100 kg. Gezien zijn grootte geen slechte score. Ook de tests voor de afmetingen van de auto, de remkracht, draaicirkel en de zichtbaarheid zorgden niet voor problemen."

Green Team Twente onthulde vorige maand de H2Zero. De auto symboliseert, veel meer dan zijn voorgangers, de auto van de toekomst. De nieuwe waterstofauto is voorzien van een nieuwe brandstofcel en heeft een duidelijke metamorfose ondergaan ten opzichte van zijn voorganger, de UT Motive. Bovendien hoopt Green Team Twente met de nieuwe waterstofauto een verbruik te halen dat omgerekend naar benzine overeenkomt met duizend kilometer op één liter brandstof. Het team houdt daarbij de ontwikkelingen op het gebied van waterstofauto’s nauwlettend in de gaten. Zo start Toyota volgend jaar als eerste fabrikant met de grootschalige productie van een auto op waterstof. Ook in Europa wordt fors geïnvesteerd in infrastructuur voor het tanken van waterstof, zoals het H2 Mobility Initiative in Duitsland.

Om de nieuwe uitdagingen aan te gaan is Green Team Twente uitgebreid naar liefst 22 studenten. Het gaat daarbij om elf studenten Electrical Engineering, vier studenten Werktuigbouwkunde, vier Industrieel Ontwerpen, tweeScheikundige Technologie en één International Business Administration. In mei 2015 gaat het team de strijd aan met tweehonderd andere teams tijdens de Shell Eco Marathon rondom Ahoy in Rotterdam. Bij de Shell Eco Marathon is het de bedoeling om op het parcours van ongeveer 1,6 kilometer zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.