Ads Top

Solar Team Twente verkoopt zonneauto op circuit van Monaco

Een opvallende verschijning zaterdag tijdens de eerste Formule E Grand Prix op het circuit van Monaco. De 21Connect, de zonneauto waarmee Solar Team Twente vijfde werd tijdens het wereldkampioenschap zonneracen in 2011, staat te koop. Twee weken voordat Max Verstappen met zijn Formule 1 bolide door de straten van Monaco scheurt, verzorgen de studenten van Solar Team Twente een demo in de 21Connect.

Het Twentse team vertoont de kunsten van de 21Connect in het bijprogramma van de Formule E, de eerste volledig elektrische raceklasse voor formule wagens. De Twentse zonneauto racet over de straten van Monaco met de tekst ‘In it to win it, World Solar Challenge 2015’ op het zonnepaneel. Een verwijzing naar de World Solar Challenge. Dit tweejaarlijkse wereldkampioenschap zonneracen in Australië vindt dit jaar weer plaats in oktober.

Het team grijpt de race in Monaco tevens aan om de verkoop van de 21Connect aan te kondigen. Tussen alle dure bolides in het rijke Monaco rijdt het échte juweeltje op zonne-energie. De auto verdient een nieuwe eigenaar. Wouter Put, teamlid van het huidige Solar Team Twente: “Deze verkoop is uniek. We hopen dat de 21Connect na dit avontuur zijn definitieve eindbestemming vindt in bijvoorbeeld een mooi museum of bij een liefhebber. Er zijn heel veel uren en technologieën in de auto gestopt, dus we hopen op een mooi bedrag.”

De opbrengst wil het solarteam gebruiken voor hun nieuwe zonneauto, die op dit moment gebouwd wordt. Eind juni wordt de nieuwe auto gepresenteerd aan het publiek. Het ontwerp werd in maart al vrijgegeven

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.