Ads Top

Zonnelening Assen groot succes

Vanaf 1 mei was het voor inwoners van de gemeente Assen mogelijk om een zonnelening aan te vragen. Deze lening is bedoeld voor particuliere woningbezitters die willen investeren in het opwekken van zonne-energie. Van deze lening is inmiddels gretig gebruik gemaakt.
    
Met de zonnelening is het mogelijk om tegen een zeer lage rente een lening van maximaal € 7.500,- af te sluiten voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken gericht op het opwekken van zonne-energie.

Een bedrag van € 400.000,- is beschikbaar gesteld door de provincie Drenthe en de gemeente Assen. De zonnelening blijkt slechts twee weken na de start al een groot succes. Het totaal aan aangevraagde zonneleningen is nu al ruim € 300.000,-.

Op 19 mei organiseert de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de provincie Drenthe en gemeente Assen ‘Zon zoekt Drent’. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor informatie over zonnepanelen, zonnelening, zonnekaart en alles wat met zonne-energie te maken heeft. De bijeenkomst start om 19:30 uur in het provinciehuis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.