Ads Top

Nuon plaatst 1000e openbare oplaadpunt voor elektrische auto

Nuon heeft in samenwerking met Heijmans zijn duizendste openbare oplaadpunt in Nederland in gebruik genomen. Dit oplaadpunt staat aan de Parklaan 11 in Zaandijk.

Dit netwerk van duizend toegankelijke oplaadpunten, die 24/7 beschikbaar zijn, bevindt zich in stedelijke gebieden waar inwoners geen mogelijkheid hebben om hun auto op privéterrein te parkeren en op te laden. De oplaadpunten worden op verzoek van de betreffende gemeente geplaatst.

Nuon beheert sinds 2009 oplaadpunten in stedelijke gebieden en heeft één van de grootste openbare netwerken in Nederland. Maandelijks laden er zo'n 4.500 verschillende elektrische auto's bij deze oplaadpunten en wordt er 250.000kWh groene stroom uit Nederland geleverd aan deze oplaadpunten.

In 2014 was circa 3% van het totaal aantal nieuw verkochte auto's in Nederland een auto met een stekker. Naar verwachting verdubbelt het aantal elektrische auto's naar zo'n 6% in 2020. Nuon verwacht dat er tegen die tijd behoefte zal zijn om op elke stedelijke straathoek een openbaar oplaadpunt te hebben.

Het aantal oplaadpunten in stedelijke gebieden is flink gegroeid de afgelopen jaren. De gebruikers van onze openbare oplaadpunten geven aan dat zij bij voorkeur thuis of op het werk opladen. In ieder geval op een locatie waar de auto langere tijd stilstaat. Daarom verwacht Nuon dat het (snel)laden langs de snelwegen geen grote vlucht zal nemen zolang het opladen van de elektrische auto daar minimaal een half uur duurt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.