Ads Top

Zonvermogen in werkgebied Enexis boven landelijk gemiddelde

Het aantal installaties met zonnepanelen in het werkgebied van Enexis is in 2013 meer dan verdubbeld ten opzichte van eind 2012 en ligt daarmee boven het landelijk gemiddelde. Eind 2013 stond er bij Enexis 253.075 kilowatt aan zonvermogen geregistreerd (2012: 111.958). Dit is het vermogen van de zonnepanelen op het dak. Het aantal installaties met zonnepanelen bedroeg eind 2013: 58.702 (2012: 28.273).
Uit cijfers van brancheorganisatie Netbeheer Nederland blijkt dat dit jaar op landelijk niveau een totaal vermogen van 651 megawatt is geregistreerd. Dit komt neer op 162.422 zonnepaneelinstallaties. In juli vorig jaar lag het totale geregistreerde vermogen nog op 347 megawatt. De toename wordt voor een belangrijk deel verklaard, doordat steeds meer collectieve projecten met zonne-energie van start zijn gegaan. Zo is Enexis betrokken bij Jouw Energie Moment​, Van Zon Krijg je Energie​ en Buurkracht​. Senior Consultant Roelof Dijkstra van Enexis: “Je eigen energie op een duurzame wijze opwekken begint steeds meer ingeburgerd te raken in Nederland en dat is een goede zaak. Enexis zorgt er nu en in de toekomst voor dat haar net geschikt is om de duurzame energie van haar klanten te verwerken.”
Alle decentrale opwek die bij Enexis wordt gemeld, staat geregistreerd in het Productie Registratie Register (PIR), een landelijk meldpunt waar consumenten via energieleveren.nl​ hun duurzame decentrale productie-installatie kunnen aanmelden. Met behulp van dit meldpunt willen de netbeheerders een overzicht krijgen van de ontwikkeling van zonnepanelen, windturbines, HRe-ketels en andere decentrale productie-installaties in Nederland. Door deze registratie kunnen Enexis en andere netbeheerders, zowel technisch als organisatorisch, beter inspelen op de vraag naar en het aanbod van duurzame energie. Duurzaamheid is een van de strategische pijlers van het beleid van Enexis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.