Ads Top

Basisschoolleerlingen bezoeken Shell Eco Marathon

Wat is waterstofgas en hoe kan een auto daarop rijden? Het Green Team Twente, bestaande uit elf studenten van de Universiteit Twente die vanaf 15 mei deelnemen aan de Shell Eco Marathon in Rotterdam, geeft antwoord op deze vragen aan Twentse basisschoolleerlingen. Bovendien nodigt het team samen met het bedrijf Maxon Motor en Twente Academy Young leerlingen uit om op 16 mei het Energy Lab van de Shell Eco Marathon te bezoeken.

Kinderen enthousiast maken voor techniek, dat is waar het om draait bij de proefjes die de kinderen doen bij het Green Team Twente. Deelnemers krijgen de kans alles stap voor stap zelf te doen. “Techniek zie je niet alleen, je moet het ook meemaken en voelen. Zo mogen de kinderen ook zelf het gemaakte waterstof gas met een aansteker laten knallen, dat is voor hen een echt feest” vertelt Sander Schotman van Green Team Twente.

Green Team Twente biedt een lesprogramma over wetenschap en waterstof. In dat programma wordt in een middag duidelijk wat waterstofgas is en hoe vanuit die energie een auto kan rijden. De kinderen maken waterstof, een simpel elektromotortje, doen windtunneltestjes en eindigen met een wedstrijdje ‘wie komt het verst op de energie van een opgeblazen luchtballon’.  Green Team Twente bezoekt op 6 en 8 mei in samenwerking met Maxon Motor, Tech Your Future en Twente Academy Young de Aloysiusschool in Geesteren en De Wiekslag in Tubbergen.

Als vervolg op het lesprogramma op de basisscholen, bezoeken de schoolklassen op vrijdag 16 mei het Energy Lab van de Shell Eco Marathon, de wedstrijd waar Green Team Twente aan deelneemt. Dit interactieve lab is erop gericht kinderen kennis te laten maken met het begrip energie. Maxon Motor uit Enschede sponsort voor kinderen uit de regio Twente een bezoek aan het Shell Energy Lab. Tijdens de wedstrijd moedigen de kinderen het team aan en na afloop bezoeken ze de paddock. Daar ervaren ze hoe energie uit waterstof toepassing vindt in de praktijk.

Green Team Twente bestaat uit elf UT-studenten van verschillende studies (Electrical Engineering, Werktuigbouwkunde, Scheikundige Technologie en Gezondheidswetenschappen). In mei 2014 gaat het team de strijd aan met tweehonderd andere teams tijdens de Shell Eco Marathon in Rotterdam. Bij de Shell Eco-marathon is het de bedoeling om zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof. Het team presenteerde onlangs hun nieuwe, extreem zuinige waterstofauto: de UTmotive.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.