Ads Top

RWE/Essent start bouw windpark Zuidwester

RWE start de bouw van windpark Zuidwester in de Noordoostpolder. In het windpark worden 12 van 's werelds grootste windturbines geplaatst, ieder met een vermogen van 7,5 MW. Het windpark komt in 2017 in bedrijf en produceert voor bijna 80.000 huishoudens groene stroom en is gelegen aan het IJsselmeer. Met de bouw van het windpark is een investering van meer dan 150 miljoen euro gemoeid.

Gedeputeerde Witteman van de provincie Flevoland: 'Dit project is een mooi voorbeeld van wat wij de Flevolandse methode noemen. Die methode houdt in dat we meer energie opwekken met minder molens in een mooier landschap met een bijdrage aan het omliggende gebied.'

Windpark Zuidwester bestaat uit 12 windturbines en heeft een totaal opgesteld vermogen van 90 MW. De ashoogte van de windturbines is 135 meter en de rotordiameter van de wieken 127 meter (de huidige windturbines aan de Westermeerdijk hebben een ashoogte van 30 meter). Naast de bouw van de 12 windturbines worden ook 54 bestaande windturbines aan de Westermeerdijk (50) en Zuidermeerdijk (4) afgebroken. Het windpark aan de Westermeerdijk werd in 1987 gebouwd en in 1991 uitgebreid.

Windpark Zuidwester maakt onderdeel uit van het windpark Noordoostpolder dat met een totaal opgesteld vermogen van 429 MW een van de grootste windparken van Europa wordt. Het windpark bestaat uit 86 windturbines en zal jaarlijks voor ongeveer 400.000 huishoudens groene stroom produceren.

De komende maanden worden wegen en heiplatformen aangelegd. Vervolgens worden funderingen voor de windturbines gebouwd. Begin 2015 start de constructie van de windturbines. Iedere geïnstalleerde windturbine wordt direct aan het stroomnet gekoppeld en in bedrijf genomen. Naar verwachting duurt de bouw van 1 windturbine 2,5 maand.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.