Ads Top

Maak kennis met elektrisch varen tijdens de Reuzedei in Akkrum

Op zaterdag 31 mei staat Akkrum weer in het teken van duurzaamheid. Die dag is de Reuzedei Akkrum: het grootste evenement in Noord-Nederland op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven. Stifting Elektrysk Farre Frysân (SEFF) organiseert tijdens de Reuzedei een Opstapdag Elektrisch Varen. Hebt u al eens fluisterstil en schoon gevaren?

Aan ’t Gearstalt (bij de spoorbrug) in Akkrum liggen van 10.00 tot 17.00 uur zo’n tien boten klaar om u kennis te laten maken met elektrisch varen. Al deze elektrische boten zijn verschillend, dus er is voor ieder wat wils. Er zijn drie motorkruisers, een polyester boot, een stalen boot en een aluminium boot. U kunt een aantal snellere vaartuigen uitproberen, maar ook twee eenvoudige lowbudgetboten. Het is niet nodig om te reserveren voor de gratis boottocht.

Het Friese Merenproject van provincie Fryslân ziet elektrisch varen als een mooie kans. Het gebruik van elektrische boten maakt watersport in het Friese merengebied extra aantrekkelijk. Om elektrisch varen te stimuleren, stelt provincie Fryslân subsidie beschikbaar voor het aanschaffen en ombouwen van particuliere boten. Hieronder vallen ook regelingen voor lithium-accu’s en zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.