Ads Top

WE-Power (Colruyt Group) en EDF Luminus bouwen windturbines in Spy

WE-Power, producent en energieleverancier van de Colruyt Group, en EDF Luminus zijn gestart met de bouw van 3 windmolens van 3,4 MW langs de E42, ter hoogte van Spy. Een project dat past in het streven naar duurzame ontwikkeling van beide bedrijven.

EDF Luminus, belangrijkste challenger op de Belgische energiemarkt en leider op het vlak van hernieuwbare energie, en WE-Power, energiebedrijf van de Colruyt Group, zijn gestart met de bouw van 3 windturbines langs de autostrade E42 in Spy. Eén van deze turbines is eigendom van WE-Power en de 2 andere windmolens behoren tot EDF Luminus. Na de recente overnames van de windmolens in Floreffe en Tessenderlo en een partnerschap met de bedrijven Marlux-Stradus (Gent) en Evonik (Antwerpen), sluit EDF Luminus nu een nieuw partnerschap met de Colruyt Group. Dit bedrijf is een voorkeurspartner die zijn visie voor duurzame ontwikkeling deelt.

Met een geïnstalleerd vermogen van elk 3,4 MW leveren de windturbines elektriciteit aan 5.250 families. Hierdoor wordt 9.000 ton CO2-uitstoot vermeden in vergelijking met de uitstoot van een thermische centrale. Dit is vergelijkbaar met een emissie van meer dan 4.000 wagens (1) of van 1.500 woningen (2) die hierdoor voorkomen wordt.

EDF Luminus investeert al meer dan vijftig jaar in de productie van hernieuwbare energie. Meer dan 10% van zijn energieproductie is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen van Belgische oorsprong. EDF Luminus is een ambitieuze speler in windenergie. Met zijn windpark van 63 turbines produceert EDF Luminus jaarlijks 291 GWh energie. Dit komt neer op een energieverbruik voor ongeveer 73.000 gezinnen. EDF Luminus diende ook aanvragen in om zijn productiecapaciteit te verhogen met meer dan 100 MW windenergie.

WE-Power beschikt reeds over 4 windmolens : 1 in de buurt van het distributiecentrum Dassenveld in Halle (1999), 1 in de omgeving van het productie-en distributiecentrum van Ghislenghien (2006) en 2 turbines in Ieper. Op de site Dassenveld worden trouwens 2 bijkomende windmolens gebouwd. Tot slot heeft WE-Power een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van 2 windturbines op de site Laekebeek in Lot. De Colruyt Group beschikt er over een groot distributiecentrum.

WE-Power bundelt alle projecten van de Colruyt Group rond duurzame energieproductie onshore. Om een stabiele energieproductie te garanderen, werkt het bedrijf met verschillende energiebronnen en technologieën. Zo zorgen zonnepanelen en windturbines voor heel wat energie. Sinds juli 2013 is WE-Power de energieleverancier van de interne partners van de Colruyt Group.

Het heeft toegang tot de groothandelsmarkt, zijn onshore productie dekt slechts 10% van de behoeften van de groep. Met zijn eigen elektriciteitsleverancier kan de Colruyt Group zijn verbruik optimaliseren, autonomer handelen op de energiemarkt en zijn kosten beheren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.