Ads Top

39 Eindhovense bedrijven winnen Keurmerk Duurzame Ondernemer

Bijna veertig bedrijven mogen dit jaar het Keurmerk Duurzame Ondernemer voeren van de gemeente Eindhoven. Wethouder Joost Helms overhandigde deze week 39 bronzen, zilveren en gouden exemplaren tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Evoluon. ’Duurzaamheid heeft inmiddels een vaste plek in het ondernemen en wordt steeds belangrijker, dat zie ik aan het aantal bedrijven dat ieder jaar opnieuw meedoet. Dit proces is niet meer te stoppen,’ aldus de wethouder.

Zeven bedrijven kregen een gouden keurmerk uitgereikt; een bewijs dat zij aan de strengste eisen voldoen. Daarnaast zijn er dit jaar 23 zilveren en negen bronzen keurmerken. Het totaal van 39 is even hoog als in 2013. Elf van de 39 winnaars zijn nieuw ten opzichte van vorig jaar. Steeds meer ondernemers proberen ieder jaar een keurmerk in de wacht te slepen. Een aantal van hen heeft zich verenigd in het Team Impuls, dat ondersteund wordt door de gemeente. Zij stimuleren andere ondernemers om duurzaam te ondernemen en mee te dingen naar het keurmerk. De lat ligt ieder jaar iets hoger, zodat het ook voor hen die op herhaling gaan een uitdaging blijft om het keurmerk te behalen.
 De deelnemers komen uit heel verschillende sectoren. Bouwbedrijven, architectenbureaus, installateurs maar bijvoorbeeld ook horeca en cateringbedrijven doen mee. De gemeente Eindhoven vindt het belangrijk dat zowel bedrijven meedoen die zich richten op een duurzaam product, als bedrijven die het product dat ze van oudsher hebben, zo duurzaam mogelijk maken. Zoals bijvoorbeeld hotels. Dat geeft nog meer draagvlak voor het keurmerk.
De ondernemers merken dat het keurmerk zakelijk voordeel geeft. “Iedereen kan zeggen dat hij duurzaam bezig is, met een keurmerk kun je het bewijzen,” zegt gouden keurmerkwinnaar Jan Horyon van het gelijknamige bedrijf voor asbestverwijderings- en milieutechniek.

Het Keurmerk Duurzame Ondernemer bestaat vijf jaar. Om voor een keurmerk in aanmerking te komen, moeten de deelnemers een uitgebreide vragenlijst invullen. Aan de hand daarvan bepaalt een team van experts hoe duurzaam de bedrijfsvoering van het bedrijf in de praktijk van alledag is. Winnaars krijgen, behalve de trofee, aandacht in de sociale- en andere media via de gemeente. Zo wordt over de winnaars van het gouden keurmerk een filmpje gemaakt voor het digitaal ondernemersplatform co-do.net.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.