Ads Top

Natuur & Milieu verkoopt auto

Natuur & Milieu verkoopt sinds gisteren, als eerste milieuorganisatie ter wereld, auto's. Het gaat om de full-electric Nissan LEAF, die particulieren en kleine ondernemers tegen een scherpe prijs kunnen leasen. Deze auto stoot geen roetdeeltjes uit in de stad en is tot € 1200,- per jaar goedkoper dan een vergelijkbare auto. Met dit privé-lease aanbod is elektrisch rijden voor een grote groep Nederlanders toegankelijk en niet meer voorbehouden aan dehappy few. Natuur & Milieu maakt dit nieuws vandaag bekend in het radioprogramma Vroege Vogels.

407 euro per maand. Dat is het basisbedrag waarvoor men de gloednieuwe LEAF vier jaar kan leasen, inclusief onderhoud, belasting en verzekeringen. Wie thuis laadt, is daar bovenop slechts 38 euro per maand kwijt voor de laadkosten. Vergelijkbare auto's uit hetzelfde segment kosten al snel 100 euro meer per maand, inclusief brandstofkosten: Volkswagen Golf (538 euro) en Renault Megane (601 euro). Dit blijkt uit onderzoek van ANWB en Milieu Centraal. Alle prijzen zijn berekend op een gemiddeld verbruik van 10.000 km per jaar. De LEAF heeft een actieradius van 150 km.

Minder fijnstof, minder CO2 uitstoot en minder geluid. Ook wie geen auto rijdt, profiteert van dit aanbod: de auto stoot geen roet uit in de stad, maakt geen geluid en stoot 40 procent minder CO2 uit dan een benzineauto. Goed nieuws voor de duizenden mensen die jaarlijks overlijden door het inademen van deze roetdeeltjes en voor de honderdduizenden Nederlanders met ernstige luchtwegklachten. Wanneer de auto op groene stroom rijdt, loopt de milieuwinst op naar 0% CO2 uitstoot. 

Dankzij dit aanbod is elektrisch rijden voor de massa met een modaal inkomen toegankelijk. Waar de zakelijk rijder al jaren gebruikmaakt van voordelen op elektrisch rijden, kan nu ook de particuliere autorijder profiteren van de voordelen. Elektrisch rijden is met dit aanbod voor het eerst goedkoper dan rijden in een benzineauto. 'Ons doel is dat elektrisch rijden de norm wordt en benzine en dieselauto's een uitzondering,' aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu. Spekkopers zijn de autodelers. Die kunnen zelfs geld verdienen aan hun LEAF door deze door te verhuren.

De gemiddelde Nederlander heeft geen idee wat een auto kost, blijkt uit onderzoek van ANWB en BNR. Dat de kosten stijgen, is echter voor de meesten wel duidelijk. Met name de afschrijvingen en belastingen zijn kostenposten waar men weinig grip op heeft. 'Met een privé-lease auto kun je dit probleem makkelijk verhelpen. Je weet precies waar je maandelijks aan toe bent en hebt geen hoge onverwachte kosten door bijvoorbeeld reparaties,' aldus Olof van der Gaag.

Natuur & Milieu werkt in deze actie samen met Nissan Nederland en DirectLease. Nissan Nederland is leverancier van de auto's, DirectLease is als leasemaatschappij verantwoordelijk voor het afsluiten en uitvoeren van het leasecontract. Eneco draagt zorg voor de laadpalen en laadpassen. De actie loopt van 11 mei tot en met 6 juli 2014. Kijk voor het volledige aanbod op www.nuelektrisch.nl.

Natuur & Milieu is samen met Project A15 initiatiefnemer van de actie voor het privé-lease aanbod. Project A15 wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.Het doel van de actie is om elektrisch rijden voor een breed publiek toegankelijk te maken en hiermee in een versnelling te brengen. Dankzij dit aanbod kunnen veel mensen gebruik maken van de voordelen van elektrisch rijden. Het streven is om 1.000 Nederlanders elektrisch te laten rijden. Op dit moment rijden ongeveer 4.000 mensen in een volledig elektrische auto. Met deze actie moet het aantal elektrische auto's met 20 procent toenemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.