Ads Top

Windmolens Wieringermeer tijdelijk uit

De komende maand worden de turbines van het prinses Ariane windpark tijdelijk stilgezet. Netwerkbeheerder TenneT voert in die periode werkzaamheden uit om het net in Noord-Holland te verzwaren.  

Het elektriciteitsnet in Noord-Holland staat onder druk en de hoeveelheid elektriciteit die dagelijks over het net wordt getransporteerd, neemt de komende jaren alleen maar toe. Daarom werkt TenneT deze zomer op verschillende plekken in Noord-Holland aan het vernieuwen en versterken van het net. Tijdens die werkzaamheden wordt de stroom van de kabels gehaald en wordt de hoeveelheid stroom die over de nog actieve verbindingen loopt beperkt. Aan Vattenfall is daarom gevraagd om op die momenten de turbines van het prinses Ariane windpark stil te zetten. Omdat het een groot windpark is, scheelt dat een flinke hoeveelheid elektriciteit en kunnen andere activiteiten in de omgeving veilig uitgevoerd blijven worden.  

In de praktijk betekent dit dat tijdens de werkzaamheden alle turbines van het windpark soms dagen aaneen stil zullen staan, terwijl andere windparken in de omgeving wel gewoon draaien. Dat zal voor de omgeving misschien vragen oproepen, denkt André van der Ploeg, manager van het windpark. Maar hij heeft er geen moeite mee om de turbines stil te zetten. “We gaan allemaal van het gas af, dus de vraag naar elektriciteit neemt de komende jaren alleen maar toe. Dan moeten we wel in staat zijn om iedereen van voldoende stroom te voorzien. Door de turbines nu een aantal dagen stil te laten staan, kan straks heel Noord-Holland weer vooruit.”

De werkzaamheden beginnen in mei en zullen zeker tot en met september duren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.