Ads Top

Energy Board gaat stroomproblemen in Overijssel aanpakken

De grenzen van wat het stroomnet aan kan zijn in grote delen van Nederland bereikt of komen in zicht. Dat geldt ook voor Overijssel. De Energy Board moet de problemen sneller oplossen. Vandaag startte deze samenwerking tussen provincie Overijssel, netbeheerders en gemeenten officieel.

Dat het elektriciteitsnet kraakt komt doordat de overgang naar duurzame elektriciteit de afgelopen jaren steeds sneller is gegaan. Veel mensen nemen een warmtepomp en gaan elektrisch rijden. Bedrijven schakelen af van gas en over naar elektriciteit. Dat is goed nieuws voor het klimaat, maar brengt de komende jaren nog veel uitdagingen met zich mee. Zo moet het elektriciteitssysteem in Overijssel de komende jaren minimaal verdubbelen in capaciteit, en mogelijk zelfs verviervoudigen.

De Energy Board richt zich op coördinatie, afstemming en samenwerking. Het programma kent drie focusgebieden: het sneller realiseren van benodigde energie-infrastructuur, het slimmer benutten van nieuwe en bestaande energie-infrastructuur en het programmeren en prioriteren van investeringen van het energiesysteem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.