Ads Top

DHG TwoZero realiseert 100.000 m² zonnedak in de Botlek 2

DHG TwoZero heeft met succes 100.000 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd en in gebruik genomen op de daken van twee logistieke Smartlog ontwikkelingen in de Botlek in Rotterdam.

Met een vermogen van 11 MWp markeert deze mijlpaal een significante stap in de richting van de ambitie van DHG TwoZero om de hele vastgoedportefeuille van DHG te voorzien van duurzame energie.

DHG TwoZero ontwikkelt en exploiteert duurzame energieoplossingen voor de huurders van Smartlog distributiecentra en ander vastgoed van DHG. Naast zonnedaken zijn dit ook oplossingen met batterij-systemen voor locaties waar sprake is van netcongestie. Het bedrijf draagt op deze manier bij aan de productie van duurzame energie én voorziet in de groeiende vraag naar elektrificatie van logistiek dienstverleners en andere huurders van DHG.

DHG TwoZero heeft zichzelf als eerste doel gesteld om in 2025 minimaal 30 MWp aan zonnestroomprojecten operationeel te hebben, waarmee de volledige DHG portefeuille van eigen zonne-energie wordt voorzien, inclusief de objecten waar geen of onvoldoende elektriciteit kan worden opgewekt. Met de realisatie van dit project in de Botlek is een grote stap gezet in de realisatie van dat doel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.