Ads Top

Waterstofbrandstofcelbedrijf zepp.solutions haalt 3 miljoen euro binnen

Zepp.solutions heeft een investering van 3 miljoen euro binnengehaald. Deze financiering is afkomstig van het Energietransitiefonds Rotterdam en een particuliere investeerder die diep geworteld is in de Rotterdamse tech-scene.

De investering zal zepp ondersteunen bij verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten om te kunnen voldoen aan de stijgende marktvraag naar zero-emissie oplossingen.

Zepp.solutions is een Nederlandse ontwikkelaar van waterstofbrandstofcelsystemen. Hun producten bevatten alle hard- en software die nodig is om waterstofgas efficiënt om te zetten in bruikbare elektriciteit. De systemen zijn speciaal ontworpen voor middelzware tot zware toepassingen en bieden fabrikanten van vrachtwagens of machines en scheepswerven de mogelijkheid om over te stappen op emissievrije technologie. Afhankelijk van de toepassing waarin ze terechtkomen, voorkomt elk zepp-systeem jaarlijks tussen de 110 en 330 ton CO2 uitstoot.
 
Recente voorbeelden van toepassingen met zepp's technologie zijn de 'Ab Initio’, een binnenvaartschip van Concordia DAMEN en meerdere Liebherr graafmachines. Aankomende integraties zijn onder andere twee waterstof-elektrische 44T vrachtwagens (Europa) en een mobiele stroomaggregaat voor vliegtuigen die zal worden ingezet op Schiphol. Andere belangrijke partners van het Rotterdamse zepp.solutions zijn Total Energies, Dynell en Terberg Benschop.
 
Vorig jaar ontving zepp.solutions een subsidie van 2 miljoen euro van het Europese Just Transition Fund ter ondersteuning van de ontwikkeling van hun nieuwe assemblagefabriek in de regio Rotterdam, die een capaciteit van 1000 systemen per jaar zal hebben en zo’n 100 nieuwe banen zal creëren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.