Ads Top

Fluvius gunt nieuwe aannemers voor versterking elektriciteitsnetten

Netbedrijf Fluvius heeft twee groepen nieuwe aannemers gegund om de versterking van de lokale elektriciteitsnetten in Vlaanderen tijdig te kunnen realiseren. Ze gaan de komende jaren aan de slag om -waar nodig- extra laagspanningskabels aan te leggen en elektriciteitscabines te voorzien van sterkere transformatoren. Ze volgen daarbij specifieke ‘laagspanningsplannen’ per gemeente. Vanaf 2025 komt de uitvoering daarvan op kruissnelheid.

De upgrade van het laagspanningsnet vraagt werken in heel wat Vlaamse steden en gemeenten. Om die snel en efficiënt aan te kunnen pakken, stelde Fluvius de nieuwe aannemers aan voor een periode van 5 jaar. Ze hebben elk een specifieke specialisatie.

De eerste groep aannemers focust op de proactieve aanleg van extra 400 volt-kabels. Die kabels zullen de huidige laagspanningsnetten versterken. Concreet voorzien ze een extra kabel waarop klanten kunnen aansluiten zodra ze meer vermogen nodig hebben, zoals bij de aankoop van een elektrische wagen, de plaatsing van een warmtepomp of een iets grotere installatie zonnepanelen. Ze volgen daarbij de gemeentelijke plannen die eerder werden uitgewerkt. Voor deze opdracht werden vier aannemersbedrijven gegund: TM UltraQS (Tasoz, EBN-Tech, Bro-Technics, Clinckx, Telcom, GS Solutions, IGM, Euroboringen), TM Power4All (Cas-Vos en Besix Connect), APK Group en Solutions 30 Field Services. Vanaf volgend jaar zouden ze op volle kruissnelheid moeten komen.

De tweede groep aannemers legt zich toe op de plaatsing van sterkere transformatoren in de distributiecabines van Fluvius. Dat gaat gepaard met een geplande stroomonderbreking bij de betrokken bewoners van een halve of volledige dag, afhankelijk van de situatie. Acht aannemersbedrijven zullen daar de komende jaren aan werken: APVC bv, Equans NV, Fluentis NV, Jacops NV, TM SVES, TM SYN-TECHS, Verbraeken infra NV en Welec NV. Vanaf volgend jaar moeten op die manier 1 600 cabines per jaar worden versterkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.