Ads Top

‘Importkloof’ centraal tijdens het Europese energie-verkiezingsdebat

Op woensdag 29 mei organiseren Netbeheer Nederland, Energie Beheer Nederland (EBN), de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en Energie Samen het grote Europese energie-verkiezingsdebat in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Dit in het kader van de Europese verkiezingen die op 6 juni worden gehouden. Er wordt dan voor de komende vijf jaar een nieuw Europees Parlement gekozen.

Europa heeft zich ten doel gesteld om zelf meer energie op te wekken dan dat er gebruikt wordt, en om daarmee niet meer afhankelijk te zijn van landen van buiten Europa. Op dit moment hebben Nederland én de EU nog te maken met een zogeheten ‘importkloof’: we zijn zeer afhankelijk van de import van fossiele energie. Dit heeft niet alleen grote gevolgen voor de hoogte en de onvoorspelbaarheid van de energierekening van mensen en bedrijven, maar het maakt Europa ook geopolitiek kwetsbaar.

Op woensdag 29 mei gaat het debat daarom over het Europese energiebeleid, en in het bijzonder over de uitdaging om onze afhankelijkheid van de import van fossiele energie te verminderen en onze strategische autonomie te versterken. Daarnaast komen Europees industriebeleid en een rechtvaardige energietransitie voor iedereen aan de orde. (Kandidaat-)Europarlementariërs voeren het inhoudelijk debat over de toekomst van het Europese energiebeleid.

Aan het debat doen mee:

Mohammed Chahim (GroenLinks-PvdA)
Robbert van Eerd (CDA)
Gerben-Jan Gerbrandy (D66)
Bart Groothuis (VVD)
Eveline Herben (BBB)
Veerle Smit (Volt Europa)
Jamilja van der Meulen (Nieuw Sociaal Contract)

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.