Ads Top

Ierland investeert in grootschalig windplan

Ierland wil wereldleider worden op het gebied van hernieuwbare offshore-energie (ORE). Op 1 mei werd hiertoe door de overheid een grootschalig windplan gepubliceerd. Het plan schetst de langetermijnambities van 20 GW tegen 2040 en 37 GW tegen 2050. Ook export van energie wordt in de planvorming meegenomen. De benodigde €100 miljard aan investeringen zijn inmiddels goedgekeurd.

Belangrijk onderdeel van de plannen wordt gevormd door ‘Het Future Framework Policy Statement for Offshore Renewable Energy’, gepubliceerd door de Ierse minister van Milieu, Klimaat en Communicatie, Eamon Ryan. Dit grootschalige windplan omvat 29 belangrijke acties om een plangestuurde aanpak van Ierland voor offshore windenergie te kunnen ontwikkelen.

Het beleid vormt de basis voor de ambitieuze offshore-doelstellingen van Ierland en beschrijft de weg die Ierland zal volgen om tegen 2040 20 GW aan offshore windenergie, en tegen 2050 ten minste 37 GW te kunnen opwekken.

De plannen omvatten een analyse van economische kansen om investeringen aan te moedigen en het financiële en economische rendement van hernieuwbare offshore-energie voor de staat en lokale gemeenschappen te maximaliseren. Het onderzoekt ook de mogelijkheden om overtollige hernieuwbare energie te exporteren via interconnectie, en om overtollige hernieuwbare energie in te zetten voor alternatieve energieproducten en -diensten voor internationale markten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.