Ads Top

Ook Delta Energie gaat terugleverkosten bij zonnepaneeleigenaren in rekening brengen

Ook Delta Energie gaat terugleverkosten in rekening brengen bij klanten met zonnepanelen. Bij een teruglevering van tenminste 100kWh stroom op jaarbasis wordt een vast bedrag gerekend. De energieleverancier verlaagt de reguliere stroomprijs overigens met vier eurocent.

De terugleverkosten kent een schalensysteem. De eerste 100kWh, ofwel schaal 1, kost niets extra. Bij een teruglevering van 100 tot 200kWh op jaarbasis, betaalt een klant 11,60 euro inclusief btw.

De nieuwe regeling gaat voor nieuwe klanten vanaf het moment van schrijven in. Voor bestaande klanten met een contract met vaste prijzen verandert er gedurende de contractperiode niets.

Energiebedrijven mogen voorlopig terugleverkosten blijven rekenen aan huishoudens die zonnestroom opwekken. NSC-Kamerlid Wytske Postma leek donderdag te suggereren dat de nieuwe coalitie dat wilde verbieden, maar tijdens een debat in de Tweede Kamer bleek dat dat niet het geval. Postma wil alleen voorkomen dat consumenten na de afschaffing van de salderingsregeling geld moeten bijpassen als zij stroom terugleveren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.