Ads Top

Bouw gestart van eerste coöperatieve zonnepark in gemeente Hoogeveen

Op vrijdag 3 mei is de bouw gestart van Zonnepark Nieuwlande, het zonnepark van energiecoöperatie De Groene Wieken. In aanwezigheid van het bestuur van De Groene Wieken, vertegenwoordigers van de gemeente en ontwikkelaar PowerField werd de eerste paal geslagen door wethouder Jeroen Westendorp van de gemeente Hoogeveen.

Energiecoöperatie De Groene Wieken stimuleert het gebruik van duurzame en lokaal opgewekte energie in de gemeente Hoogeveen. De coöperatie bestaat uit vrijwilligers en leden uit Elim, Hollandscheveld en Nieuwlande. Om het zonnepark te kunnen realiseren werkt De Groene Wieken samen met PowerField, ontwikkelaar en eigenaar van het naastgelegen Zonnepark Hollandscheveld.

PowerField neemt de ontwikkeling en de bouw van het zonnepark op zich. Na de bouw draagt PowerField het eigenaarschap over aan De Groene Wieken. Het zonnepark is dan in 100% lokaal eigendom van de energiecoöperatie en haar leden. De opbrengsten van de energie zet De Groene Wieken in om maatschappelijke en duurzame doelen in de omgeving te stimuleren. Naar verwachting wordt het zonnepark over enkele weken in gebruik genomen.

Voorafgaand aan de bouw heeft PowerField de landschappelijke inpassing aangelegd. Zo wordt ervoor gezorgd dat het zonnepark zo goed mogelijk opgaat in de omgeving. Aan de oostzijde is een groensingel aangeplant. Dit levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit in het gebied en vermindert het zicht op de zonnepanelen vanuit de omgeving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.