Ads Top

JOA Air Solutions lanceert project industriële energieterugwinning

JOA Air Solutions uit Delft start deze maand met een energieterugwinningsproject, waarbij restwarmte wordt omgezet naar duurzame energie. Deze belangrijke mijlpaal in de reis van de Europese maakindustrie naar duurzaamheid zet een nieuwe maatstaf voor industriële productie wereldwijd.

Centraal in het project staat de installatie van een ‘Hot Water Heat Pump’ op de productielocatie van Philip Morris (PMI) in Bergen op Zoom. Een primeur in de tabaksindustrie en een zeldzame innovatie binnen alle industriële sectoren. Dit geavanceerde systeem zet laagwaardige afvalwarmte om in water met een hoge temperatuur van 85-90 °C, waarbij ammoniak als koelmiddel wordt gebruikt vanwege de superieure energie-efficiëntie.

Het project maakt deel uit van een van de meest omvangrijke industriële warmteterugwinningsprojecten in de Benelux en West-Europa. Verwacht wordt dat het jaarlijks ongeveer 13 GWh (gigawattuur) aan warmtebesparing zal opleveren, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 2.500 ton wordt verminderd. Dit toont de aanzienlijke bijdrage van PMI aan de wereldwijde duurzaamheidsinspanningen aan. Het volledige systeem is geschikt voor ongeveer 3 MW warmteafgifte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.