Ads Top

Clean City en HyMove presenteren eerste waterstof aangedreven generator voor laden EV’s

Clean City en zijn technologiepartners HyMove en Venema hebben de E-Mobility Charge Systems de ‘GameChanger 1’ gepresenteerd. Het is de eerste mobiele, off-grid stroomgenerator met een waterstof brandstofcel voor het snelladen van elektrische voertuigen.

Met de mogelijkheid om simultaan twee elektrische voertuigen op te laden met een vermogen van in totaal 120 kW, werd de ‘GameChanger 1’ speciaal ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van de haven van Livorno, één van de grootste Europese hubs voor elektrische auto’s. De EV’s worden daarmee aan boord van de Roll-on-roll-offschepen opgeladen.

Eind 2024 zullen Clean City en zijn partners de ‘GameChanger 2’ presenteren, de eerste mobiele off-grid megawatt charger met een vermogen van 800 kW DC op een trailer, die simultaan vier auto’s kan opladen of één elektrische  truck volgens de nieuwe standaard voor Megawat Charging Systems (MCS).

Clean City and HyMove gaan een strategisch partnership aan voor de productie van 2.000 mobiele oplaadunits (in bestelauto’s en containers), waarmee ze heel Europa willen bedienen. Tijdens de bekendmaking van de samenwerking waren gasten uit heel Europa aanwezig. Mr. Nicola Procaccini (lid van de EU Commissie voor milieu, klimaatverandering en energie) richtte zich met een videoboodschap tot de gasten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.