Ads Top

Essent verlaagt stroomtarief door terugleverkosten

Per 1 juli verlaagt Essent het stroomtarief met maar liefst 35 procent. Het nieuwe tarief voor stroom (€0,26522) en gas (€1,28010) gaat in per 1 juli en geldt voor circa 1 miljoen huishoudens met een variabel energiecontract.

Klanten zonder zonnepanelen gaan er het meest op vooruit, ruim 250 euro per jaar bij een gemiddeld verbruik van 2900 kWh en 1200 m3.

Deze significante tariefsverlaging is volgens het bedrijf mede mogelijk door de invoering van terugleverkosten op de overproductie van opgewekte zonnestroom.  

Door de overproductie van zonnestroom – stroom dat door een huishouden wordt opgewekt bij zonnig weer maar niet direct wordt verbruikt – heeft Essent te maken met meerkosten. Deze kosten lopen op tot honderden euro's per jaar per zonnepaneelklant, stelde de ACM in een onlangs verschenen rapport.

Essent benadrukt dat het plaatsen van zonnepanelen nog steeds rendeert. Ook met terugleverkosten. Het is volgens het bedrijf een misvatting dat je geen geld meer bespaart door terugleverkosten op overgebleven zonnestroom. Ook nu nog zijn zonnepanelen in gemiddeld 8 jaar tijd terugverdiend. Daarna heb je er nog zo'n 17 jaar plezier van en levert het je een jaarlijkse besparing op van gemiddeld 600 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.