Ads Top

Companion.energy haalt 2,1 miljoen euro op

Companion.energy, de Gentse start-up die energiesoftware aanbiedt voor grote industriële klanten, haalt 2,1 miljoen euro op bij internationale investeerders, waaronder Übermorgen Ventures en Cavalry Ventures. Met die middelen wil Companion.energy inspelen op de nijpende nood van de Europese industrie om te verduurzamen en op die manier de energiekosten onder controle te houden.

De investeringsronde wordt geleid door Übermorgen Ventures en Cavalry Ventures, venture capital-fonds die respectievelijk investeren in klimaat start-ups en innovatieve softwareproducten. Aan Belgische zijde investeren Entourage van Pieterjan Bouten en Imec.istart Future fund mee.

Industriële bedrijven ondervinden dat het steeds moeilijker wordt om de prijsschommelingen voor energie te beheren. Hernieuwbare energie (voornamelijk zon en wind in België) zit in de lift, wat leidt tot deze schommelingen. Tegelijkertijd schakelen steeds meer bedrijven hun processen met fossiel energieverbruik om naar elektrische alternatieven, gedreven door duurzaamheidsambities in combinatie met een strengere wetgeving. Bedrijven die er niet in slagen om hun verbruik pro-actief af te stemmen op deze prijsschommelingen, lopen financiële risico’s.

Companion.energy heeft een platform ontwikkeld waarmee industriële bedrijven hun eigen energievraag in realtime kunnen sturen. Het platform van Companion.energy, gebaseerd op machine learning, houdt rekening met de verschillende energiecontracten die een bedrijf heeft lopen, en combineert deze met operationele data en voorspelt de energiebehoeften en -kosten van het bedrijf voor de volgende uren en dagen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.