Ads Top

Waterstof binnen handbereik voor bedrijven in Deventer

Samen met de partners van GROHW, Nefit Bosch, Nefit Industrial, Essent, Firan en Witteveen+Bos, zet het college van burgemeester en wethouders de schouders onder de ontwikkeling van een uniek groen waterstofnetwerk in Deventer.

Dat geldt in ieder geval voor bedrijven die gebruik moeten maken van hoge temperaturen, bedrijven die aanlopen tegen de netcongestie en transportbedrijven gericht op lange afstanden en zwaar transport. Allemaal hebben zij baat bij de grote kansen die waterstof biedt. Andere bedrijven zullen snel volgen.

GROHW (GReen Oxygen Hydrogen en WasteHeat) is het samenwerkingsverband van bedrijven dat vooral met behulp van waterstof de CO2 uitstoot terug wil dringen. GROHW werkt samen met de gemeente aan de Deventer ambitie. Bas van der Stelt van Essent, woordvoerder namens GROHW: 'We staan op het punt om met de samenwerkende partijen de volgende fase in te gaan waarin we grote stappen zetten richting de realisatie van het waterstofnetwerk. Alle partijen zien dit regionale waterstofnetwerk als een belangrijke stap voor de verduurzaming van de bedrijfsprocessen. Met dit project zal GROHW binnenkort als een van de 1e waterstofnetten in Nederland worden gerealiseerd. Alle partners stappen met veel energie en trots de komende fase in.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.