Ads Top

Tibber eerste energieleverancier die klanten betaalt om stroomnet te helpen

Tibber, aanbieder van dynamische energiecontracten en slimme oplossingen, gaat als eerste energieleverancier in Nederland consumenten belonen voor het flexibel inzetten van hun energieverbruik.

Met Grid Rewards verdienen Tibber-klanten geld wanneer hun stroomverbruik verplaatst wordt tijdens de momenten waarop het stroomnet het niet aan kan, of het juist nodig heeft.

Om het stroomnet in balans te houden, moeten vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zijn. Omdat Tibber aan klanten de mogelijkheid biedt om elektrische auto’s en andere slimme apparaten te verbinden, kunnen deze worden afgestemd op de drukte op het stroomnet. Is er bijvoorbeeld te veel vraag naar stroom? Dan kunnen laadsessies van auto’s tijdelijk uitgesteld worden. Is er te veel aanbod, bijvoorbeeld door veel zon- en windenergie? Dat is een goed moment om laadsessies van elektrische auto’s juist te starten.

Later dit jaar zullen ook andere grote elektrische apparaten, zoals de omvormer van de zonnepanelen, de warmtepomp of thuisbatterij ingezet kunnen worden om Grid Rewards te verdienen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.