Ads Top

Allego introduceert een connectie tarief voor AC-laders in Nederland

Allego. een pan-Europees openbaar snel- en ultrasnellaadnetwerk voor elektrische voertuigen, heeft aangekondigd dat vanaf 1 maart 2024 een connectie tarief van €0,25 (inclusief btw) zal worden toegepast op AC-laders in het open laadnetwerk om onnodig lange bezetting aan te pakken. Het connectietarief wordt toegepast vanaf het eerste uur en geldt voor elk uur dat de auto is aangesloten op een Allego AC-lader in Nederland.   

Bestuurders die gebruik maken van openbare opladers moeten deze ruimtes delen met andere gebruikers van elektrische voertuigen (EV's) en een groeiende klacht zijn opladers die tot ver na de benodigde oplaadtijd bezet zijn. In sommige gevallen is dit een overschrijding van een paar uur, maar vaak kan dit meerdere dagen aan een stuk zijn. Andere EV-bestuurders worden dan verdrongen of gedwongen om op minder geschikte momenten op te laden.  In samenwerking met lokale gemeenten en na vragen van bezorgde bestuurders wil Allego dit probleem aanpakken door een aansluitvergoeding in te voeren.

De EV-markt groeit snel en met meer elektrische auto's op de weg is laadinfrastructuur de hoeksteen om aan de vraag naar en het gebruik van EV's te voldoen. Met de huidige congestie op het elektriciteitsnet in Nederland zal de uitrol van meer opladers eerder vertragen dan versnellen om meer EV's te kunnen opladen, dus de beschikbare opladers moeten op de juiste manier worden gebruikt. Het is daarom des te belangrijker om een einde te maken aan de praktijk van te lange laadsessies en een continue toegang tot opladers mogelijk te maken voor alle EV-rijders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.